fbpx

Herbál nap programleírása

Wellness programunk helyszínéül a Hertelendi Termálfürdő és Szaunaparkot választottuk. Különleges kialakításával, ahol a fa, kő és különböző természetes anyagok dominálnak, Herbál Napunkkal tökéletesen összefonódik. A nap részletes programjáról az alábbiakban olvashat.

Szaunafelöntések:

18:00 Gyógynövényes felöntés

19:30 Illatos füstszeánsz

21:00 Zengőtálas meditáció

22:30 Jeges Herbál felöntés

Tábortüzes melegedő

Testkezelések:

18:45 Bőrradírozás

20:15 Hangtálas fürdő

21:15 Bőrhidratálás

22:45 Kneipp kezelés

Relaxálás

Egyéb:

Welcome Drink

Gyógyteák, frissítők

Gyümölcsös vitaminpótlás

Fenséges „Erő”leves

Meglepetés ajándék ♥

Szauna felöntéseink az egészséges szaunázási kultúrának megfelelően fürdőruhamentesek.
Szaunalepedőben, törölközőben, szaunaruhában látogathatóak.

SZÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

Programok ismertetői:

Gyógynövényes felöntése

Hangoldjon rá egy kellemes lágy szaunafelöntéssel a herbál napra. Első programként az illatok játszák majd a főszerepet. Ezen a kellemes aromás felöntésen 100 %-ban természetes gyógynövényes tinktúrák, szárított gyógynövényekből áradó gőz, olykor pedig natúr aromák járják majd át a szauna helyiséget. Segítségükkel kizárjuk a mindennapi élet gondját-baját és rálépünk a pihentető kikapcsolódás útjára.

Illatos füstszeánsz

Szereti az erdőt? De leginkább a csend varászlatos pillanatai kedvesek a szívének. Füstös felöntésünk során a forró szénkorongokon parázsló gyanták párolgó illóolajainak segítségével fenséges illatfelhőbe burkolózik a szauna. Szertartásunk közben az illatos füst segíti a belső fókuszálásra törekvést, amikor magunkat tesszük ünneppé a hétköznap idején. Ez a belülről jövő kikapcsolódási vagy tisztulási szándék a lényeges elem, amelyet a füst megsegít.

Zengőtálas meditáció

Beleborzongott már egy zeneszámba? Érezte már azt, hogy egy hang, dallam különösen megérinti a lelkét? A zengő tálak éneke még ennél is képes tovább menni: gyógyító erővel bír. Hangjának hatása az általa kibocsátott különleges rezonanciában rejlik. Mivel az emberi test 70%-a víz, a szervezet nagyszerű vezető közege az éneklő tál keltette hanghullámoknak. A vibrációk a szabad haladás érdekében feloldják a blokkokat és akadályokat, így biztosítva az energiák akadálymentes áramlását a testben.  

Herbál felöntés

A szaunamenetek megkoronázása egy jégbontó forrósággal kiváló záróprogram. Főleg ha egy kis „Virgáccsal” kombináljuk. A forró pára által szállított illatfelhő varászlatos hangulatba ejti szaunázóinkat. Különböző fák lomboronáiból kötött csokraink vízbe áztatva érlelődnek, mielőtt a kályha forró köveire kerülve kipárologtathatják értékes aromáikat. A szeánsz alatt jéggel történő felöntés során állandó a forróság.  Mindezt ellensúlyozza a program alatt kínált friss jégdara a szaunázóknak, amelyet bedörzsölnek a felforrósodott bőrbe. 

Tábortüzes melegedő

A szaunamenetek között nagyon fontos a pihenésre szánt idő mennyisége és minősége. A felöntés után kijőve a szauna kabinból magas pulzusunkat, heves szívverésünket fokozatosan ajánlott lenyugtatni. Így tanácsos egy kellemes teát kortyolgatva, pár lépést tenni a kneipp ösvényen, majd a szaunakertben kialakított tábortüzes melegendőnknél helyet foglalni és kicsit ellazulni, akár élményekről, pozitív dolgokról társalogni miközben az előttünk lobogó tűz illata, meleg és látványa nyugtató érzést kelt bennünk.

Bőrradírozás

A szaunázás számos jótékony hatás közé tartozik, hogy ilyenkor bőrünk felpuhul, kitágulnak pórusai és távoznak belőle a méreganyagok. A  méregtelenítő izzadás során ajánlatos bőrünk elhalt felhámrétegét leradírozni. Olykor egy illatos peeling esik jól testünknek, de van, hogy jobban vágyunk a lágy krémszerű hámlasztó bőrradírozásra.  Az ehhez szükséges hozzávalókat (bőrradírokat, hámlasztókat) természetes alapanyagokból saját kezűleg készítjük és kínáljuk vendégeink számára.

Hangtálas fürdőzés

Relaxáló, súlytalan lebegéssel egybekötött Tibeti hangtálas fürdőzés kellemes hőmérsékletű termálvizes medencében. A hangtál a rezgések által hatást tud kifejteni a csontok üreges részeiben, az ízületekben. A rezgés a minden szervre hatással van a véráramon és a nyirokrendszeren keresztül. A pangó területeket ismét megtölti vérrel, s fokozatosan feloldjai a stressz okozta fizikai blokkokat. A hangtálak szellemi síkon is megérintenek: a hang utáni csend, majd a csendből fakadó nyugalom felismerésével.

Bőrápolás

Tudta, hogy a bőr testünk legnagyobb szerve, mely 28 naponta megújítja önmagát?  Szaunázás során a méreganyagok mellett számos ásványi anyaga is távozik az izzadtsággal, így érdemes a nap során egy hidratálással is megajándékozni megtisztult bőrünket. Bőrápolásainkat szaunamester által vezetett gőzkabinos szaunaprogram közben ajánljuk.  Az ehhez szükséges kozmetikumokat (hidratáló krémeket, testápolókat) természetes alapanyagokból saját kezűleg készítjük vendégeink számára.

Kneipp Kezelés

„Nem is­me­rek ha­tá­so­sabb mód­szert a víz gyó­gyí­tó ere­jé­nél” állítja Se­bas­ti­an Kne­ipp. Szerinte az em­ber lel­két és tes­tét egy­ség­ben le­het csak gyó­gyí­ta­ni. Bő­rünk mil­lió­nyi ideg­sejt­jé­vel egy har­mat­csepp bi­zser­ge­tő hi­de­gét ugya­núgy ér­zé­ke­li, mint egy gőz­für­dő jó­le­ső me­le­gét. Ezt az ér­zé­keny­sé­get hasz­nál­ja ki ez a Kneipp kezelés. Hideg-meleg víz váltakozásával történik, lassan indulva a szívtől legtávolabbi ponttól és haladva a szív felé. Kiváló vérkeringés-élénkítő, frissítő érzés.

Relaxálás

Pihenjen, töltődjön fel energiával a szaunafelöntések után kényelmes pihenő ágyainkon. Fogyassza relaxálva a tűz melegénél a szaunamenetek után gyógynövényes natúr teáinkat.
Egy jóleső hidegvizes merülés után pedig nincs is jobb egy kellemes sétát tenni a szaunakertben kialakított Kneipp ösvényen.
Csodálatos élmény friss levegőt szippantani a szaunapark kétszáz éves tölgyfájának tövében és ellazulni a gyertyafényes ambientben. kültéri melegvizes medencében.